Sterilizasyon zarfı, sterilizasyon işlemlerinde, steril hale getirilecek objeler için bir paketleme çözümüdür. Gama Sağlık tarafından üretilen sterilizasyon zarfları buhar, etilen oksit ve formaldehit ile gerçekleştirilen sterilizasyon işlemlerinde kullanılabilir. Kontamine olmaya karşı etkili ve kolay bir yoldur. Günden güne daha güç hale gelen enfeksiyon kontrolünü sağlamak için Gama Sterilizasyon Zarfı’nun kullanımının da önemi aynı oranda artmıştır.
Tıptaki gelişmeler sonrasında artık daha fazla bakteri türü anti-biyotiklere dirençli hale geldi, artan nüfus enfeksiyonların yayılımını hızlandırdı. Sterilizasyon işlemi enfeksiyonu önleme konusunda sterilizasyon zarfı en önemli yardımcılarımızdan biri haline geldi. Gama Sterilizasyon Zarfları bu tehlikeli ortamda, steril ünitelerin vazgeçilmezidir.
Sterilizasyon Zarfı Nerelerde Kullanılır?
Dişçililk, tıp, laboratuar, eczacılık gibi alanlarda yer alan cerrahi aletlerin, operasyonel malzemelerin steril hale getirilmesinde kullanılmaktadır.
Gama Sterilizasyon Zarfı Üretimi
Üç tarafı kapalı ve gözle görünür güçlü kanal yapısı sayesinde etkili sızdırmazlık sağlayacak şekilde üretilmiştir. Üretim esnasında, yüksek kaliteli 60gr ve 70gr medikal kraft kağıtlar ile şeffaf PET/PP film kullanılmıştır. Laminasyonunda solvent kullanılmayan zarf, rahat bir açılma sağlarken hem partikül bırakmaz hem de yırtılma riskini minimuma indirir.
Kenarlarda su bazlı, toksik olmayan buhar ve etilen oksit indikatörleri bulunmaktadır. Sterilizasyon işlemi sonrasında, kenarlarda yer alan indikatörler, sterilizasyon işleminde kullanılan maddeye göre renk değiştirerek sterilizasyonun tamamlandığını gösterir.
Gama Sterilizasyon Zarfı ile ilgili birkaç ipucu
- Sterilizatörlerde kullanılan, kendilerine uygun özel malzemeler bulunabilir. Bir malzeme seçmeden önce otoklavınızın talimatlarını okumayı ihmal etmeyin.
- Uygulamalarınızında boyut ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve sterilizasyon işlemini en iyi seviyede yapabilmek için, ihtiyaçlarınızı karşılayan boyutları tercih edin.
- Sterilizasyon işlemi yapacağınız zarfı, delinme ve yırtılmalara karşı korumak için aşırı doldurmaktan kaçınmalısınız.
- Sterilizasyon işleminden sonra, içerideki malzemenin tamamen kurumasını bekleyin. Tamamen kurumayan malzemelerde kontaminasyon riski bulunur.
- Zarfları serin ve kuru bir yerde saklayın. Isı ve nem değişiklikleri zarf üzerindeki indikatörlerin yanlış çalışmasına sebep olabilir.
- Sterilizasyon sonrasında, malzemelerinizi mümkün olduğunca sabit koşullarda saklamaya özen gösterin.
- Ne yazık ki sterilizasyon işleminin başarısız olmasındaki en yüksek pay operatörlerden kaynaklanmaktadır. İnsan hatasını sıfıra indirmek için önerilerimizi dikkate alın.